(Winter)lichtjes maken
Deze lichtjes worden gemaakt van papier wat eerst wordt beschilderd met aquarelverf met allerlei mooie kleuren. Een feest om te doen. Daarna gedroogd en behandeld met olie om het papier doorschijnend te maken. Vervolgens vouwen we dit tot een mooi geheel, een beetje origami dus. Niet moeilijk, wel leuk om te doen en je gaat naar huis met een sfeervol object voor de donkere dagen voor Kerst!

Kosten: € 17,50 per persoon incl materiaal, koffie/thee en wat lekkers erbij.

Leuke workshop voor volwassenen én kinderen!

Workshop met collega’s of vrienden kan ook op aanvraag. Informeer naar de mogelijkheden!

De workshops gaan alleen door bij voldoende deelnemers(minstens drie).

Stuur een mail als je meer over een workshop wil weten of zelf ideeën hebt… info@triviare.nl 


Cursussen en workshops

Workshop wolvilten


Altijd al eens willen wolvilten? Aan de slag met wol, water en zeep!

Workshop o.l.v. wolvilt kunstenares Martje Visser, die een gastworkshop geeft in het atelier van Tineke Kelder, Buorren 8, 9089 BK Wytgaard.

Gemoedelijke sfeer in groep van maximaal 6 deelnemers.

Meld je aan en laat van te voren weten of je met gekleurde of witte wol wilt werken.

Kosten: € 30,00 p.p.inclusief materiaal, koffie/thee en lekkers erbij.


 

Op deze pagina:

Abstract schilderen

Op aanvraag

Ateliermiddag voor
mensen met dementie
Elke week woensdagmiddag

Workshop wolvilten
Op aanvraag

Workshop

transparanten maken

Op aanvraag


Linoleum en/of kartondruk
Op aanvraag

Workshop schilderen

op  pallethout

Op aanvraag


(Winter)lichtjes maken
Op aanvraag


Ateliermiddag

Zin in kleuren
Maandagmiddag

(1 x per 14 dagen)Deze activiteiten richt zich op mensen met interesse in schilderen en tekenen of beeldende kunst en andere vormen van beeldend werken, zoals bijvoorbeeld werken met papier. Onderstaande cursussen en workshops kunnen worden aangeboden als workshop voor familie, vriendinnen, grootouder en kleinkind, collega’s en zijn op maat aan te vragen.

Voor een workshop zijn minimaal drie tot vier deelnemers gewenst. Afhankelijk van de techniek zijn de duur en kosten bespreekbaar.


Kleurenspel,
nat in nat schilderwerk met pastelkrijt
(A. - 56 jaar)

Transparanten maken

Kosten: € 17,50 per persoon( incl., koffie/thee/lekkers en materialen)


Wat zijn transparanten?

Met name rond jaarfeesten aan het eind van het jaar zijn deze voorstellingen heel sfeervol omdat we rond die tijd buiten zien dat het licht afneemt doordat de dagen korter worden. We brengen dus meer tijd binnenshuis door en nemen als het ware ‘het licht’ mee naar binnen om zo de ‘donkere tijd’ door te komen. Het maken van een passend transparant versterkt en ondersteunt de beleving van deze tijd.

Transparanten zijn voorstellingen die gemaakt worden van doorschijnend papier zoals vliegerpapier en zijdevloei en karton. Wanneer ze tegen het licht worden gehouden en er een lichtje achter wordt gezet, komt de voorstelling tot leven. Dit heeft het effect van gebrandschilderde ramen en door verschillende lagen aan te brengen ontstaat diepte. De sterren worden gevouwen middels origamitechnieken van gekleurd vlieger of zijdevloei papier en zijn te bevestigen op een venster voor een optimaal effect.

 

Tineke Kelder

Buorren 8

9089 BK Wytgaard

M   06-83972168

E   info@triviare.nl

I    www.triviare.nl

Abstract schilderen

abstraheren vanuit vorm en kleur en lijn

Kosten: € 30 per persoon

(incl koffie en thee en wat lekkers, canvas/hout max. 40x50 cm)

Voordat kunstenaars begonnen met geheel abstracte werken te maken, gaven ze de werkelijkheid zoals wie die waarnemen steeds weer anders weer op het platte vlak. Bij bekende kunstenaars zoals bijvoorbeeld Matisse en Picasso is goed te zien in hun werken hoe ze experimenteerden met voor hen nieuwe uitgangspunten.

In deze twee workshops gaan we na een korte inleiding op deze manier aan de slag.

Het gaat vooral om een keuze te maken in een eigen uitgangspunt voor de deelnemers. Dit kan zijn het bewerken van bestaand onderwerp of voorstelling zoals bijvoorbeeld bloemen, stilleven of landschap of het werken vanuit een onderwerp waarbij directe expressie d.m.v. kleur en lijn, beweging, herhaling en ritme centraal staan.

Er kan naar hartelust worden geëxperimenteerd met verf (acryl en aquarel), krijt, papier en karton(collage) en reliëf (iets aan de verf toevoegen).

Wie wil kan een groot canvasdoek meenemen.

Ateliermiddag voor mensen met dementie


Hier word ik blij van (A. - 56 jaar)

Voor mensen met dementie is er 1 keer per week een ateliermiddag.

Op de ateliermiddag is het aantal bezoekers maximaal 4 personen, zodat iedereen voldoende begeleiding krijgt.
Het doel is dat mensen elkaar kunnen inspireren, aanmoedigen en bevestigen. Iedereen kan de eigen voorkeur van schilderen ontdekken. Alleen in overleg met de hele groep kunnen er gezamenlijke opdrachten worden gedaan.
Belangrijk is plezier en genoegen te beleven aan het werken
met elkaar. Uiteraard is er tijd voor koffie/theepauze en is er ruimte om over elkaars ervaring met dementie te kunnen praten.

Het atelier is rolstoel toegankelijk en het heeft een eigen opgang en sanitair. In de zomer, op mooie dagen kan er in de tuin gepauzeerd of gewerkt worden.

Het atelier is geopend vanaf 14.00 uur. Aanvang, eindtijd en frequentie in overleg (wijziging)

Op locatie

Voor mensen die niet naar het atelier kunnen komen is het mogelijk thuis bezocht te worden. Ook kunnen er groepsactiviteiten op locatie worden aangeboden.

Ook in een verzorgingshuis of dagcentrum kunnen workshops worden verzorgd.

Deelnemers met een aanvullende verzekering komen in aanmerking voor vergoeding.

 

Linoleum druk en/of kartondruk
werkstukken van Hieke Bergsma, Wytgaard

Linoleumdruk en kartondruk  zijn eenvoudige druktechnieken met bijzondere resultaten!

Afdrukken maken op papier, stof of hout. Er zijn veel eigen mogelijkheden, ook kun je met bestaande voorbeelden werken. Een werkstuk kun je meerdere keren afdrukken en er steeds iets aan veranderen.

Kosten: € 30,00 p.p. (inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers erbij en 1 stuk soft linoleum à 20x30 cm, papier en drukinkt)

 

Schilderen op pallethout


(voorbeelden van internet)
In deze workshop staat de winter -en kerstsfeer centraal. Je kunt kiezen voor het schilderen op een rechthoekig paneel of een paneel in kerstboomvorm. Ook is het mogelijk een zgn. ‘takkenboom’ te maken en te beschilderen. De foto’s zijn voorbeelden om een idee te geven, ieder kan het op geheel eigen wijze vormgeven. (Bij aanmelden van te voren aangeven wat je wilt maken).

 

Zin in kleuren

ateliermiddag/avond


Maandag 25 september 2017

(1x per 14 dagen, oneven weken)

Van 14-16.30 uur


Op deze avonden of middagen wordt op verzoek met een bepaald thema of onderwerp gewerkt. iedereen kan eigen onderwerp en materiaal uitkiezen. Je kunt tekenen met allerlei soorten krijt of potlood, schilderen met waterverf of acryl verf op papier of doek of op hout bijvoorbeeld pallethout. Eigen materiaal mag ook meegenomen worden.

Daarbij geef ik aanwijzingen, voorbeelden en tips waarbij ik zoveel mogelijk jouw eigen ideeën en manier van werken zal stimuleren.


Kosten: Vijf aan één gesloten avonden en/of middagen € 15.00 per persoon, totaal 75,00

inclusief koffie en thee en materiaal (alleen voor canvas, pallethout, linoleum extra kosten)


‘Losse’ avond/middag € 17,50 per persoon